chokladtryffel med jordgubbsvinäger

Kommentera
Efter att ha gjort dessa så har jag choklad lite här och där. Minea hjälpte mig att hålla formarna medans jag spritsade ut tryffeln. På något sätt så lyckades jag även att få det på golvet som Minea råkade trampa i och ja ni förstår fortsättningen =) De blev lite färgsprakande med formarna och en vit snöflinga passar bra idag så som det stormar. Smakar mycket choklad då jag använde 70% kakaohalt på chokladen och lite för lite jordgubb så nästa gång ska jag nog ta i lite mer men här kommer receptet:
 
300 g choklad
2 dl vispgrädde
20 g smör
 2 msk jordgubbsvinäger
cacao (att rulla i)
 

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en glasskål.Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa.Rulla chokladkulorna i kakao.