
Jag och syrran åkte till Ullared i tisdags. Då bestämde hon att hon kunde sova över hos mig så slapp hon gå upp så tidigt=).. Hon beställde även efterrätt och ja varför inte=).. Hade tittat igenom ICAs buffe tidning och såg den här efterrätten. Tänkte att den är väldigt lik banoffeepajen så jag tog mitt egna recept och bytade ut bananerna mot jordgubbar och krossade ner 2 dubbeldaim i den vispade grädden. Jag föredrar att ha in pajskalet en liten stund i ugnen så att den håller sig bättre. Det blev en del över så tog med den till jobbet och man blev visst lite poppis=)
Här kommer receptet:
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g digestivekex ca 14 st
100g smält smör
2 dl vispad vispgrädde
2 dubbeldaim
1 liter jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att lägga konserven med kondenserad mjölk i en kastrull. Fyll på med vatten så burken är väl täkt med vatten. Låt burken koka i vattenbad 2-3 timmar. Ju längre burken kokar desto tjockare blir kolakrämen. 2 ½ timmar brukar vara lagom. Se till att burken alltid är täkt med vatten, fyll på efter hand som vattennivån sjunker. Lättast görs det genom att koka upp vatten i vattenkokare och pytsa i varmt vatten efter hand.
När timmarna gått kyl av burken i kallt vatten ca 10 minuter.
Undertiden som kolasåsen kokar förbered digestivekexbotten. Smula kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en en rund bakform eller pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter mitt i ugnen. När botten gräddas håller den i hop bättre. Låt svalna.
Bred kolakrämen på kexbotten. Bra om kolakrämen inte blivit för kall, lättare att bre den då. Vispa grädden och häll i den krossade daimen. Skiva jordgubbar och lägg på. Jag hade även på lite riven mjölkchoklad som dekoration