
Då är det fredagkväll och fotboll på tv. Passar bra att sitta vid datorn och fixa med bloggen=) men hejar så klart på Sverige ändå.. Heja heja!
Vill man ha något gott chokladaktigt till helgen (för behöver 1 natt i kylskåpet) passar dessa brownies bra. Och gillar man både mörk och vit choklad är man i chokladhimlen efter en bit. Hallonen bryter av fint mot den kladdiga chokladsmaken. Har hittat receptet på passionforbaking.com, en av mina favvobloggar. Men lägger upp receptet här med..
185g smör
185 g choklad 70%
3 ägg
250g socker
1 tsk vaniljsocker
95g mjöl
45g kakao
1 nypa salt
120 g grovt hackad vit choklad
120 g grovt hackad mörk choklad
1½ dl färska hallon
ugn:
180c
Gör så här:
Smält smör och choklad i en kastrull. Rör under tiden när, smälter så det inte bränns vid. Ställ till sidan och låt svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig smet, i ca 8 min. Blanda mjöl, kakao och salt i en skål. Vill man vara noggran kan man sila de torra ingredienserna innan man rör ner det i den fluffiga äggsmeten. Rör även i det smälta smöret och chokladen. Hacka vit och mörk choklad. Vänd ner det tillsammans med hallonen i smeten. Häll smeten sedan i en klädd 20cm form. In i ugnen på 180 grader i ca 35-40 min.