snickerskladdkaka

Kommentera

Kanske inte den bästa bild på denna smarriga kaka. Men den är kladdig och god. Möjligen lite sötsliskig men ibland är man ju bara på det humöret och då passar denna kaka perfekt. Lätt att göra men tar dock lite tid på grund av kolasåsen. Men det är den värd..Här kommer receptet:

140 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 vaniljstång
1 msk sirap
3 msk kakao
1 tsk salt
200 g mörk choklad
2½ dl vetemjöl
1 burk kondenserad mjölk
salta cashewnötter/jordnötter

ugn:
175 grader

Gör så här:

Smält smöret och 50 g choklad tillsammans i en kastrull eller micro. Hacka 150 g choklad grovt. blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och rör med en trädsked ihop till en gosig smet. Häll ut smeten i en smord form och sedan in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Ta ut och låt svalna.

Fyll upp en kastrull med vatten och koka burken med den kondenserade mjölken i ca 2 ½ timme. Tänk på att burken alltid ska vara under ytan. När det har gått 2 ½ h har det blivit en god kolasås inuti. Bred den på kladdkakan och dekorera med cashewnötter.