
Hade en hel del nutellamousse över efter finbesök i helgen. Ville inte gärna äta upp allt det själv, måste ju tänka lite på vikten=), så kom jag fram till att jag kunde stoppa ner det i en sockerkaka.. Sagt och gjort här kommer receptet:
1 dl kakao
3 dl nutellamousse
1 dl socker
125 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
ugn:
175 grader
ca 40-50 min
Gör så här:
Smörj och bröa en avlång form, ca 1,2 liter. Blanda kakao, nutellamousse och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
Rör smöret och sockret pösigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen.
