
Ingredienser
Lavendelsockerlag:1 dl strösocker
¾ dl vatten
2-3 msk torkad lavendel
Sockerkaka:
150 g smör
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
4 äggvitor
Gör så här
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret och rör ner sockret och lavendelsockerlagen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med grädden och äggvitorna. Äggvitorna behöver inte vispas.
Ibland blir smeten oaptitligt grön på grund av lavendeln, men färgen försvinner när kakan gräddas.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 45 min.
Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera gärna med färsk lavendel.