saffransbiscotti

Kommentera
 
Jo jag erkänner, var längesen jag la ut något nytt på bloggen..Men har en del på hög som jag fixar med nu.. Dessa bakade jag till jul, Leilas recept. Smakade juvligt..
 
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
  Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).