Trippelchokladterrin

Kommentera
Kanske en alla hjärtans dag dessert? Ni får tyvärr stå ut med att bilderna är på fel håll, Lite nackträning=).. får helt enkelt inte rätt med dem i datorn, och blivit rätt irriterad på dem så nu struntar jag i dem haha.. men efterrätten är god.. Mycket smak av choklad..
 
300 g mörk choklad 55-70%
9 dl vispgrädde300 g ljus choklad (mjölkchoklad)
300 g vit choklad
 
Garnering:
1 tsk kakao
ca 100 g färska bär t.ex. blåbär, hallon
 
Gör så här:

Smält den mörka chokladen tillsammans med en tredjedel av grädden i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och var noga med att det inte börjar koka. (Om det börjar koka kan chokladen bli grynig och det separerar - men desserten blir inte förstörd om det skulle hända men kan se lite tråkigare ut.)

Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.

Smält på samma sätt den ljusa chokladen med en tredjedel av grädden (använd gärna samma kastrull - behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den mörka chokladen i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.

Smält på samma sätt den vita chokladen med en tredjedel av grädden (kastrullen behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den ljusa chokladen i portionsglasen.

Ställ in i frysen och låt stå där fram till servering!

Sikta gärna över lite kakao och strö över några färska bär vid servering.