påskcupcakes/morotscupcakes

Kommentera
Lite tidigt med påsk kanske men men. Syrran ringde imorse och sa att hon ville pyssla och då kunde jag inte låta bli att baka cupcakes medans hon gjorde påskkort. Barnen målade ägg. Jag bakade morotskaka här hemma för någon vecka sedan och tänkte att jag hade alla ingredienser till det så varför inte göra den i cupcakesformat. Sagt och gjort. Har andvänt mig av Leilas recept på morotskaka och tog dubbel sats med frosting. Färgat strössel var ett måste =). Lägger upp receptet här med:
 
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av ½ citron
100 g philadelphiaost

  • Sätt ugnen på 150 grader.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.Låt morotskakan svalna.

    Cream Cheese Frosting

     

Vispa alla ingredienser till en smidig smet. Bred på cupcakes.