jordnötscheesecake Nigella

Kommentera
En mäktig kaka tyckte olssonsläkten men god =)

Cheesecake med jordnötssmör och choklad, 10-12 portioner

 

Botten:

200 g digestivekex

50 g mjukt smör

Fyllning 1:

500 g Philadelphiaost

3 ägg

3 äggulor

200 g strösocker

125 ml gräddfil

250 g smooth jordnötssmör

Fyllning 2:

25 ml gräddfil

100 g mjölkchoklad, hackad

30 g mjukt brunt socker

Sätt ugnen på 170C. Smula kexen fint i food processor eller i en plastpåse med hjälp av en kavel. Blanda med smöret och tryck ut i en smord springform (underlättar om den är klädd med papper i botten och på sidorna). Förbaka gärna bottnen i 10 minuter.

Blanda alla ingredienser till fyllning 1 med en food processor eller elvisp. Häll fyllningen i formen och bred ut den jämnt. Baka i 50 minuter – 1 timme. Den ska precis ha börjat torka på toppen. Ta ut kakan ur ugnen.

Värm gräddfil, choklad och socker i en kastrull tills chokladen smält och du har en jämn smet. Bred den över kakan och baka i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna. Ställ sedan in i kylen tills servering.