
Cheesecake med jordnötssmör och choklad, 10-12 portioner
Botten:
200 g digestivekex
50 g mjukt smör
Fyllning 1:
500 g Philadelphiaost
3 ägg
3 äggulor
200 g strösocker
125 ml gräddfil
250 g smooth jordnötssmör
Fyllning 2:
25 ml gräddfil
100 g mjölkchoklad, hackad
30 g mjukt brunt socker
Sätt ugnen på 170C. Smula kexen fint i food processor eller i en plastpåse med hjälp av en kavel. Blanda med smöret och tryck ut i en smord springform (underlättar om den är klädd med papper i botten och på sidorna). Förbaka gärna bottnen i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllning 1 med en food processor eller elvisp. Häll fyllningen i formen och bred ut den jämnt. Baka i 50 minuter – 1 timme. Den ska precis ha börjat torka på toppen. Ta ut kakan ur ugnen.
Värm gräddfil, choklad och socker i en kastrull tills chokladen smält och du har en jämn smet. Bred den över kakan och baka i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna. Ställ sedan in i kylen tills servering.