
De här kakorna är helt underbara. Passar både stor och liten. Vill man få till en juligare smak kan man ta dumlekolor med pepparkakssmak eller varför inte after eight på istället ;) Här kommer receptet :
Dumlekakor (24 st)
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 st dumlekolor
1 ask Noblesse
24 st folieformar (finns att köpa i matbutiken)
Rör ihop strösocker, smör/margarin, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
Ställ degen kallt i cirka 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla till en rulle och skär/dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar.
Lägg bollarna i folieformar och tryck ner en dumlekola i varje.
Grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten med kakorna och lägg en noblesse på varje kaka. Låt smälta och när dumlekakorna svalnat, ställ dem svalt (kyl eller frys).
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 st dumlekolor
1 ask Noblesse
24 st folieformar (finns att köpa i matbutiken)
Rör ihop strösocker, smör/margarin, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
Ställ degen kallt i cirka 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla till en rulle och skär/dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar.
Lägg bollarna i folieformar och tryck ner en dumlekola i varje.
Grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten med kakorna och lägg en noblesse på varje kaka. Låt smälta och när dumlekakorna svalnat, ställ dem svalt (kyl eller frys).
