citronkladdkaka med kokosmousse

Kommentera
Denna goding bakade jag till en minihippa. Men den va så god att jag hann inte med att fota den =) och jag säger bara att ni måste prova kokosmoussen helt underbar..

Citronkladdkaka
150g smör
1 citron
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjöl

Sätt ugnen på 150grader, smält smöret i en kastrull och låt svalna medan du river av det allra yttersta skalet från en citron som du sedan delar och pressar på saft. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och citroncest och rör om. Blanda ner det smälta smöret samt mjölet och rör försiktigt till en jämn smet. Häll i smörad sprinkler och grädda i 30-35 min.
Detta är en kladdig variant a la kladdkaka, så den ska vara kladdig när du tar ut den och smakar som allra godast efter att den kyla och fått "sätta sig". Servera med grädde eller glass och färska bär.
 
Kokosmousse :
2 dl creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl vispad grädde
Ev. 2 gelatinblad
Vispa creme fraiche och socker tjockt. Blanda ner kokosflingor. Vispa grädden och vänd ner den. Ev. Blötlägg och smält 2 gelatinblad för extra fast mousse. Låt stelna i kylen.