miljonärskaka

Kommentera
 Ja vad ska man säga om denna kaka. Miljoner av kalorier. Bör ej ätas av folk som undviker socker, fett och annat onyttigt. Men vi andra får njuta =)
 
Botten:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1,25 dl socker
 
fyllning:
150 g smör
2 dl farinsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk
300 g choklad
 
gör så här:
Blanda ihop mjöl och socker och bearbeta sedan in smöret. tryck ut degen i botten på en form klädd med bakplåtspapper. Ca 20*30 cm form. Grädda i ugn på 175 grader i ca 10-15 min.
 
Lägg smör och farinsockret till fyllningen i en kastrull. Smält ihop på låg värme under omrörning tills socker och smör blivit en massa. Häll i den kondenserade mjölken och koka upp samtidigt som du rör. låt koka tills du fått en tjock gyllenbrun kolakräm. Häll ut över kakbotten och låt stelna. När kolakrämen har stelnat smält chokladen och bred sedan ut på kakan..MUMS..
 
 
 
Har även ett annat recept i mina gömmor. Där heter kakan Skottlandskaka skriver in receptet här med så jag inte blir av med det. Är ungefär samma men vad jag minns så tyckte jag nog att kolan blev bättre. Här kommer receptet:
 
Skottlandkakan!
225g vetemjöl
113g smör/margarin
50g socker
Kolan:
100g smör/margarin
2msk sirap
100g socker
1 burk sötad kondenserad mjölk (finns bland bak tillbehör i affären)
100g ljus choklad

Rör ihop mjöl o smör, tillsätt socker. Lägg på plåt/ugnsäkerform, kavla ut. Sätt i ugnen 175 ´c tills den blir gyllenbrun.
Smält fyllningen på låg värme o låt koka ca 4 min. Bred ut kolan över kakan. Smält sedan ljus choklad o häll över. Dela kakan i bitar innan den hinner stelna helt.