De som känner mig vet om att jag är svag för nutella och när jag hittade detta receptet på en blogg så var jag tvungen att prova. Prova du med =) här kommer receptet:
100 gram jäst för söta degar
350 gram smör
10 dl standardmjölk
4 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt
2,5 – 3 liter vetemjöl
Fyllning : Nutella & smör 50 / 50
och en nypa salt.
Pensla medvispat ägg och strö över pärlsocker
Gör så här :
Smula jästen i en stor bunke / bakmaskin. Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader)Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt.Sedan blandar du i , sockret, saltet och vaniljsockret i degspadet och till sist mjölet, ta bara så mycket så att du får en smidig och fin deg .Arbeta degen väl , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor. Ca 1 timme , bakar du en hälften så räcker det med hälften så lång jästid. Under tiden gör du fyllningen, rör ihop lika mycket nutella som smör 50 / 50 och en nypa salt. Lite mer en en halv burk gick åt när jag bakade. När degen har jäst klart , dela den i 6 delar och baka ut den på mjölat bakbord till en rektangel .
Bred ut rikligt med nutellafyllning. Och vik degen på mitten.
Skär sedan cirka 1 1/2 cm breda remsor från den vikta degens kortsida,
och tvinna längderna så att det blir små snurror. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.
Ställ ugnen på 225 ( 250 ) grader, låt bullarna jäsa i ytterligare 30 – 40 minuter.
Och grädda dem sedan i mitten i ugnen i cirka 8- 10 minuter. Ta ut den när de har fått en fin färg.
Låt dem svalna något på galler,
sedan är de klara att serveras.