
7 ½ dl vetemjöl
4 ½ dl strösocker
6-7 tsk bakpulver
250 g smält smör
3 ägg
3 dl crème fraiche
ev. 2 dl svarta vinbär
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Smält smöret.
2. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en bunke. Slå över det smälta smöret och rör till en smuldeg.
3. Ta 3 dl smulor åt sidan i en skål och låt den vara en stund.
4. Rör ner äggen i resten av smulorna (första bunken) och rör sedan ner crème fraichen.
5. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca. 30x40 cm.
6. Strö över blåbären och tryck ner dem lite.
7. Strö de smulor du tagit åt sidan över blåbären.
8. Grädda i ca. 20-25 minuter. Låt svalna.
9. Blanda florsocker och vaniljsocker. Använd en sil och sikta blandningen över kakan. Skär i lagom stora rutor.
Färdigt!
