
Vinbärskaka med kokostosca
Botten:
200 g smält smör
4 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 citroner
1 dl grädde
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
4 dl (rågade) röda vinbär
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl (rå)socker
1,5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
3 msk grädde
4,5 dl kokosflingor
en nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30*40 cm
Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Tillsätt limeskal, smält smör och grädde. Sikta ner bakpulver, mjöl och salt. Häll smeten i formen.
Fördela bären över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills ytan har färg och precis stannat. Gör under tiden glasyren.
Värm ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och bred på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg.
