vinbärskaka med kokostosca

Kommentera
 
Jag har också plockat en del röda vinbär och denna kaka blev perfekt med dem i. Sött och syrligt. Gott =)
 

 

Vinbärskaka med kokostosca

Botten:

200 g smält smör

4 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

rivet skal av 2 citroner

1 dl grädde

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

Fyllning:

4 dl (rågade) röda vinbär

Glasyr:

150 g smör

1,5 dl (rå)socker

1,5 dl ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

3 msk grädde

4,5 dl kokosflingor

en nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30*40 cm

Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Tillsätt limeskal, smält smör och grädde. Sikta ner bakpulver, mjöl och salt. Häll smeten i formen.

Fördela bären över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills ytan har färg och precis stannat. Gör under tiden glasyren.

Värm ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och bred på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg.