äpplekladdkaka

Kommentera

Jodå den är faktiskt väldigt god denna kladdkaka fast där inte är choklad i.. En mer höstig smak med äpplen och kanel. Om man vill kan man ta i kardemumma med tror att det blir toppen. Denna kaka bakade jag till ett föräldramöte så jag gjorde den på en braspanna. Jag dubbel och en halva receptet haha. Här kommer receptet till en rund vanlig springform.
 
Äpplekladdkaka
10–12 bitar

3 ägg
4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker och 1 ½ msk kanel
2–3 äpplen

 

GÖR SÅ HÄR

1.  Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.

2. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–35 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid. Känn med en provsticka när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna innan servering. Grädde eller vaniljglass passar bra till eller varför inte vaniljvisp