toscabullar

Kommentera


Snart är det kanelbullens dag och klart jag vill baka bullar. Men jag ville testa på att göra  toscabullar så det gjorde jag. Ni bara måste testa  knäckiga och saftiga. Mycket smör i och det syns på bilden =)

 
 

Deg

1 pkt blå jäst
200 g smör
6 dl mjölk
2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ tsk salt (jag tog hälften då jag använde saltad smör)
22-24 dl vetemjöl

fyllning

250 g smör

150g socker

150g råsocker

vaniljpulver

Garnering:

150g smör

2½ dl socker

2½ msk ljus sirap

2½ msk mjöl

2½ msk mjölk

150g mandelspån

Gör så här:

 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till fingervarmt.
2. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i 10 minuter i maskin.
3. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.

4. Kavla ut degen och på med fyllningen

5. Rulla ihop eller vik ihop och skär i centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt och låt jäsa i kall ugn med en gryta med kokande vatten under i 60-90 minuter.
6. smält smöret till garneringen och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp.                                                   8. lägg en klick på varje bulle.
7. Grädda i 225 grader i 6-7 minuter eller tills de fått fin färg