
Här har ni lite mer julkakor. Först ifrån vänster är gaffelkakor med apelsin och ingefära, sedan kommer snittar med ingefära och tillsist kokosdrömmar. Här kommer receptet på gaffelkakorna:
200 g smör eller margarin
4 msk strösocker
2 tsk malen ingefära
rivet skal från 1 apelsin
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
4 msk strösocker
2 tsk malen ingefära
rivet skal från 1 apelsin
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Rör ihop matfett och socker. Rör ner ingefära och apelsinskal. Tillsätt havregryn och mjöl och arbeta ihop till en deg.
- Rulla små kulor av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.