gaffelkakor med apelsin och ingefära

Kommentera
Här har ni lite mer julkakor. Först ifrån vänster är gaffelkakor med apelsin och ingefära, sedan kommer snittar med ingefära och tillsist kokosdrömmar. Här kommer receptet på gaffelkakorna:
 
 
200 g smör eller margarin
4 msk strösocker
2 tsk malen ingefära
rivet skal från 1 apelsin
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
 
gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Rör ihop matfett och socker. Rör ner ingefära och apelsinskal. Tillsätt havregryn och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Rulla små kulor av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.