Amerikanske jättecockie

Kommentera
 
 
Till nyår fick jag o uppdrag att fixa efterrätten. Det fick bli en jättecockie som jag hittade på Jennys matblogg och vit och mörk chokladmousse med små maränger på och hallonkompott i botten. Lite suddiga bilder men d får ni stå ut med. Det smakade gott i alla fall =) Här kommer receptet på kakan:
 

Det här behöver du:

200 gram mjölkchoklad + 100 g vit choklad
15 stycken Dumlekolor
1 dl med salta jordnötter
175 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl

Spara 3 dumlekolor + några rutor choklad till toppingen

 

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Grovhacka choklad, dumle & jordnötter. Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp, sedan räcker det att du rör ihop resten för hand. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet. Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.
Pudra över lite florsocker när kakan svalnat något.

Serveras som den är eller med lite grädde. Ljuvligt god när den är ljummen, och lika farligt god och segare när den svalnat. Detta är en kaka som man kan stoppa ner vilken choklad man har lust med.