
Till påsk bakade jag dessa sötnosar. Citronbiskvier och morotskakscupcakes. Cupcakesen hittar ni på bloggen men receptet till biskvierna hittar ni här nere. Testa gärna, supergoda =)
Ingredienser
Mandelbottnar:
250 g sötmandel1,5 dl strösocker
2 stora äggvitor
Smörkräm:
300 g Smör, rumsvarmt3 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
50 g smält, avsvalnad vit choklad
finrivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citronsaft
1 msk lemon curd
smält valfri choklad att spritsa på
Topping:
150 g vit chokladsmält valfri choklad att spritsa på
Sätt ugnen på 175°. Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet. Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret. Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig. Blanda med smält choklad och citronskal och saft. Bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min. Smält chokladen till toppingen i vattenbad eller mikro. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl. Spritsa ev annan färg på chokladen ovanpå.


