vit och mörk chokladmousse med hallonkompott

Kommentera

Denna efterrätt var väldigt god och superlätt att göra. Jag förberedde kvällen innan och förvarade moussen och hallonkompotten i vars en spritspåse och tog med till festen. Jag hittade receptet i tidningen hembakat och rekomenderar verkligen. Här kommer receptet:

Vit och mörk Chokladmousse, 4 portioner

Hallonkompott
2 dl frysta hallon
2 msk socker

Små maränger
2 äggvitor
1 dl socker

Mörk Chokladmousse
50 g mörk choklad
1 rumsvarm äggula
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Vit chokladmousse
50 g vit choklad
1 rumsvarm äggula
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Koka upp hallon och socker till hallonkompotten, låt svalna.
2. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna och sockret över ett kokande vattenbad tills marängen når 65 grader. Ta av bunken från värmen och vispa med elvisp tills smeten är sval, ca 5-10 minuter.
3. Spritsa små maränger på bakplåtspapper och låt dem bakas mitt i ugnen i 30-40 minuter och att de känns lätta.
Chokladmousserna görs på samma sätt båda två:
4. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna något.
5. Vispa grädden mjukt med vaniljsockret.
6. Vispa ner äggulan i chokladen och rör ner grädden.
7. Fördela hallonkompotten i glasen. Varva mousserna och ställ glasen i kylen i ca en timme. Jag använde spritspåsar för att kunna kontrollera ränderna
8. Dekorera med färska bär och marängerna.