kanelbullekladdkaka

Kommentera
Sugen på kanelbullar men orkar inte baka just bullar. Gör en kladdkaka istället=).. Första gången jag bakade den så tyckte jag den blev platt och inte så kladdig. Dubblade receptet andra gången och tyckte att den blev bättre och kladdigare. Här kommer receptet:

10–12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

 

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.