
Om man ska hålla sig till en kaka så varför inte denna megastorakaka? =) seg, chokladig och smaskig. Mums!
Recept:
Tefatstora, sega chocholate chip cookies, 15 stora kakor
Lite drygt 4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad choklad (Jag använde 100 gram mjölkchoklad och 100 gram vit choklad)
Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop. Obs! Rör inte för länge bara så att det blir blandat. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtpappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt. Se till att du sprider ut de ordentligt. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Grädda inte för länge, annars mister sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!
Lite drygt 4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad choklad (Jag använde 100 gram mjölkchoklad och 100 gram vit choklad)
Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop. Obs! Rör inte för länge bara så att det blir blandat. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtpappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt. Se till att du sprider ut de ordentligt. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Grädda inte för länge, annars mister sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!