Vaniljfyllda blåbärmuffins med crunchtopping

Kommentera
 Efter några timmar i skogen fick jag ihop en halv liten hink blåbär. Fick tipset ifrån en kollega att baka dessa ifrån jennys matblogg. Sagt och gjort. Fler som vill prova så kommer receptet här. 
9st

50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vaniljfyllning: 1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )

Topping: 3 dl blåbär

Crunchet: 
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten.  Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av den goda vaniljkrämen ner i smeten. Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter