Pumpapaj

Kommentera
 Jag blev nyfiken på skillnaden mellan en vanlig pumpa paj och en pumpa paj med kondenserad mjölk i. Så det blev till att baka en av varje 🎃😊
 
 
Pumpan blev rädd när han hörde det 😂
 
 
 
 

DU BEHÖVER:

Skal

125 gram smör

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

1 äggula

FYLLNING:

4 1/2 dl grovhackad pumpa (ex vis butternut)

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

1 msk kanel

1 tsk ingefära

1 tsk nejlika

lite riven muskot

2 dl creme fraiche

SÅ HÄR BAKAR DU PUMPAPAJEN:

Hacka smöret och nyp ihop med mjöl och socker. Avsluta med att blanda i äggulan. Knåda och tryck ut degen i en pajform med diametern 22 cm. Använd gärna en med löstagbara kanter. Ställ sedan formen i kylen en timme.

Skala och grovhacka pumpan. Koka i vatten ca åtta minuter tills den är mjuk. Häll bort vattnet och mosa pumpan med hjälp av en gaffel eller en potatisstamp. Blanda i socker, ägg och alla kryddor. Avsluta med att röra ner crème fraîche. Häll smeten i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Låt svalna innan servering och bjud med lättvispad grädde.