Förstår inte riktigt varför baksuget kommer sent på kvällarna men i alla fall så ville jag testa detta nya recept på bullar jag hittat. Receptet är Johan Sörbergs (domare i Hela Sverige Bakar). De blev stora!! men väldigt goda nybakade. Ska smaka på dem imorgon och se om de är lika goda då ;). Här kommer receptet :

 

1 pkt blå jäst
200 g smör
6 dl mjölk
2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ tsk salt (jag tog hälften då jag använde saltad smör)
22-24 dl vetemjöl

fyllning

200 g smör, socker, vaniljsocker, brun farinsocker och kanel ( och russin) efter behag

 

ägg + pärlsocker

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till fingervarmt.
2. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i 10 minuter i maskin.
3. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.

4. Kavla ut degen och på med fyllningen

5. Rulla ihop eller vik ihop och skär i centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt och låt jäsa i kall ugn med en gryta med kokande vatten under i 60-90 minuter.
6. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
7. Grädda i 225 grader i 6-7 minuter eller tills de fått fin färg

<3

luftiga bullar

recept bullar Kommentera
 

Förstår inte riktigt varför baksuget kommer sent på kvällarna men i alla fall så ville jag testa detta nya recept på bullar jag hittat. Receptet är Johan Sörbergs (domare i Hela Sverige Bakar). De blev stora!! men väldigt goda nybakade. Ska smaka på dem imorgon och se om de är lika goda då ;). Här kommer receptet :

 

1 pkt blå jäst
200 g smör
6 dl mjölk
2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ tsk salt (jag tog hälften då jag använde saltad smör)
22-24 dl vetemjöl

fyllning

200 g smör, socker, vaniljsocker, brun farinsocker och kanel ( och russin) efter behag

 

ägg + pärlsocker

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till fingervarmt.
2. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i 10 minuter i maskin.
3. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.

4. Kavla ut degen och på med fyllningen

5. Rulla ihop eller vik ihop och skär i centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt och låt jäsa i kall ugn med en gryta med kokande vatten under i 60-90 minuter.
6. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
7. Grädda i 225 grader i 6-7 minuter eller tills de fått fin färg

<3