
Jag säger bara WOW. Denna chokladpaj är den godaste jag har ätit. Min nya favvoefterätt. Kommer bli väldigt svårt att hitta något annat som kan slå den. Har prövat både med att ha bara mörk choklad och mjölkchoklad i fyllningen. Personligen gillade jag den bäst helmörk för den blev inte allt för söt då. Så klart vill jag dela med mig så att fler kan få äta denna smarrigt farliga paj.
Pajskal
125 g smör
2½ dl vetemjöl
½ dl farinsocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 st äggulor rumsvarma
75g choklad
1 dl salta mandlar
gör så här
Mixa ihop till en deg, ägg i sist. Vila i kyl mins 30 min. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. Tryck ner degen och grädda i 200 grader i 10-12 min. Låt svalna. Pensla skalet med chokladen och fördela ut 1 dl hackade salta mandlar
fyllning
300 g choklad
100 g mörk choklad seasalt
1 tsk vaniljpulver
1½ dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
gör så här
Hacka all choklad och lägg i en skål. Koka upp grädde, sirap och vaniljpulver. Häll över chokladen. Låt det stå en liten stund så chokladen smälter sen rör ihop till en jämn smet. Häll det sedan i pajskalet och låt det stå kallt.

chokladpaj
recept paj Kommentera
Jag säger bara WOW. Denna chokladpaj är den godaste jag har ätit. Min nya favvoefterätt. Kommer bli väldigt svårt att hitta något annat som kan slå den. Har prövat både med att ha bara mörk choklad och mjölkchoklad i fyllningen. Personligen gillade jag den bäst helmörk för den blev inte allt för söt då. Så klart vill jag dela med mig så att fler kan få äta denna smarrigt farliga paj.
Pajskal
125 g smör
2½ dl vetemjöl
½ dl farinsocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 st äggulor rumsvarma
75g choklad
1 dl salta mandlar
gör så här
Mixa ihop till en deg, ägg i sist. Vila i kyl mins 30 min. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. Tryck ner degen och grädda i 200 grader i 10-12 min. Låt svalna. Pensla skalet med chokladen och fördela ut 1 dl hackade salta mandlar
fyllning
300 g choklad
100 g mörk choklad seasalt
1 tsk vaniljpulver
1½ dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
gör så här
Hacka all choklad och lägg i en skål. Koka upp grädde, sirap och vaniljpulver. Häll över chokladen. Låt det stå en liten stund så chokladen smälter sen rör ihop till en jämn smet. Häll det sedan i pajskalet och låt det stå kallt.
