
Men lägger ändå in receptet. Jag använde hallonsylt och banan i mina tsället för körsbärmarmelad
3 st ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl Hallonsylt
200g banan
3 dl vispgrädde
Garnering:
600 g marsipan
1 tsk smält choklad
1 msk florsocker
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.
2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Bre på körsbärsmarmeladen och rulla ihop från långsidan. Låt kakan kallna.
3. Skär rulltårtan i ca 3 cm höga ?stubbar?. Ställ dem på kant och fördela hallonen ovanpå. Vispa grädden till fast skum och bre den över rulltårtsbitarna. Forma till runda toppar.
4. Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipan. Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. Pudra över florsocker och servera.
2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Bre på körsbärsmarmeladen och rulla ihop från långsidan. Låt kakan kallna.
3. Skär rulltårtan i ca 3 cm höga ?stubbar?. Ställ dem på kant och fördela hallonen ovanpå. Vispa grädden till fast skum och bre den över rulltårtsbitarna. Forma till runda toppar.
4. Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipan. Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. Pudra över florsocker och servera.