pariserbullar

Kommentera
 
Har lyckats hitta mitt recept på Pariserbullar som är toppengoda.

Pariserbullar

........................................................................
Det här behövs till ca 30 st:
50 g jäst
200 g matfett
4 dl gräddmjölk
1 dl socker
1 krm salt
1 krm hjorthornssalt
1 ägg
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
Marsankräm 4 påsar( har en liten dam som tycker det är gott att äta)
Pensling:
smält smör och socker
 
ugn: 250 grader

Gör så här:
1. Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.
2. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
3. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
4. Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen.
5. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.