nutellacheesecake

Kommentera
Jag och syrran funderade vad vi skulle äta för gott till halloween.. Egentligen tänkte vi göra söta spindelkakor men jag är inte så bra på att översätta engelska recept så vi hoppad det. Jag kom att tänka på denna cheesecake som en vän skickat till mig för att hon vet att jag Ääälskar nutella =).. Receptet finns på bloggen Lindas bakskola. Men jag skiver in det här med så att jag inte glömmer bort det=).. Den var jättemumsig by the way...
 

Nutellacheesecake

12–14 bitar

Enkel och gudomligt god cheesecake med en krämig Nutellafyllning och rostade hasselnötter.

Garnering: Rostade nötter
100–150 g hasselnötter

Botten
400 g digestivekex

150 g smör, rumsvarmt 

Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia

2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm  

GÖR SÅ HÄR

1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!