

Du behöver:
- 1 burk/tetra svarta bönor 380 g
- 2 st ägg
- 3 msk kokosolja (eller rapsolja)
- 2 msk sötströ (eller steviaströ)
- 1,5 dl kakao
- Några vaniljdroppar med stevia eller vaniljpulver utan socker
- 2 msk espressokaffe eller starkt kallt kaffe
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 stor nypa salt
Toppning:
- 100 gram choklad, minst 70% kakao (gärna utan socker)
- 1 msk kokosolja
- Havssalt eller flingsalt
- Frystorkade hallon
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader.
Öppna burken eller tetra med svarta bönor och häll dem i ett durkslag. Skölj bönorna väl under kallvatten och låt dem rinna av. Använd en matberedare och häll i bönorna, ägg, kokosolja, sötströ, kakao, salt, vaniljdroppar, bakpulver och kaffe. Mixa alla ingredienserna till en jämn finmald smet
Ta fram en form, cirka 20×30 cm och lägg i ett bakplåtspapper, häll i smeten. Använd en slickepott för att fördela smeten över formen. Grädda kakan i övre mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Känn efter med en sticka, den skall inte bli kladdig. Då är kakan klar! Ta ut kakan och låt svalna.
Smält choklad och kokosolja i mikron eller över vattenbad. Blanda samman och häll chokladen över kakan. Strö över frystorkade hallon och lite flingsalt eller havssalt